Divendres 3-12-10

Les faves de l'hort ja van creixent a poc a poc.

.

Els gamberros han entrat a la casa del conserge i ens han trencat àloes, faves, pins i margarides.

Garroferes


Ací podeu vore les garroferes que sembrarem a l'inici de setembre.

Dijous 25-11-10


L'alumnat sembre llavors d'albergínia, pebrot, carabassa i gira-sol i les col·loca dins de l`hivernacle, neteja de l'hort i del jardí mediterrani de males herbes, rega el compostador i el jargí mediterrani i repara el tub de reg de degoteig.

Divendres 19-11-10




L'alumnat sembra deu faves i planta dos faves en l'hort, neteja l'hort i el jardí mediterrani de males herbes, desmunta palets i alimenta i rega el compostador amb 4 kg de restes orgàniques de cuina.


Dilluns plogué 2 litres per m2 i ens estalviem un reg.

Dilluns 15-11-10.

Presentada en el Servici Territorial de Medi Ambient la sol·licitud d'entrega de plantes amb motiu del Dia de l'Arbre de la Comunitat Valenciana (31 de gener).

Divendres 12-11-10




L'alumnat desmunta els palets mes roïns per convertir-los en llenya, replega adob orgànic del compostador, neteja l'hort per a preparar el terreny per a la sembra d'hivern i alimenta el compostador amb 4 kg de restes orgàniques de cuina.
És la primera volta que repleguem adob organic del compostador després de un any alimentant-lo amb restes orgàniques de cuina.

Dissabte 6-11-10


Va ploure suficient per estalviar-nos un reg.

Divendres 5-11-10.




L'alumnat desmunta els palets més roïns per convertir-los en llenya i alimenta el compostador amb 4 kg de restes orgàniques de cuina.

Dilluns 1-11-10

S´obri termini per a sol·licitar l'entrega de plantes amb motiu de Dia de l'Arbre de la Comunitat Valenciana ( 31 de gener) . L'objecte del tràmit és conscienciar i integrar la societat valenciana amb la política forestal de la Comunitat Valenciana, assegurant el manteniment y la recuperació d'espécies singulars i la formació i manteniment dels ecosistemes específics d'aquesta, aprofitant la celebració del dia de l'Arbre de la Comunitat Valenciana. El termini de presentació és de l'1 al 30 de novembre de cada any.

Divendres 29-10-10




L'alumnat prepara dues safates d'esqueixos de margarides, sembra 5 faves neteja l'hort i del jardí mediterranide males herbes,alimenta el compostador amb cuatre kg de restes orgániques de cuina y retja amb aigua de plutja.

Totes les plantes i albres del planter es quedaran desde hui a l'exterior de la casa del conserge esperem que la gent respete les plantes i no faça destroces al cap de setmana.

Viaje a Umbralejo


L'Alumnat de 4t PDC pasa la setmana del 18 al 22 d'octubre a Umbralejo (Guadalajara) dins del programa de recuperacio i utilitzacio edecativa de pobles abandonats.
Els programa esta directament relacionat amb l'hort escalar ja que inclou la realització de treballs en la natura telatius a plantes aromatiques, manteniment d'un hort, sembra en hivernacle, compostatche i reciclatje, cura d'animals de granja, etc.

Divendres 15/10/10


L'alumnat neteja i remou la terra de l'hort i del jardí mediterrani, alimenta el compostador amb 4kg de restes organics de cuina, neteja el planter on creixeran les caléndules i rega amb aigua de pluja

Diumenge 10/10/10 i dilluns11


Va ploure molt, els dos diposits de 1000 litres cadascun estan quasi plens

Divendres 8/10/10

L'alumnat realitza lasembr d'ivern de dues faves, sembra tres palmeres datileres en el viver d'arbres, planta una garoferra en el jardí mediterrani i alimenta el compostador amb 4kg de restes orgàniques de cuina nova garrofera del jardí mediterrani.

Divendres 1-10-10


-S'inicia el viver d'arbres per a captar CO2 atmosferic sembrant 15 pinyons i 10 garroferes. L'alumnat col.loca la caseta metereologica, continua la neteja de la casa del conserge, esporga i rega a l'hort amb aigua de pluja

Divendres 24-09-10


L'alumnat separa vint áloe per preparar un planter per a vendre-les al mercat solidari a Nadal, neteja la casa del conserge i alimenta el compostador amb 4kg de restes órganiques de cuina que es tranformará de forma natural fins a obtenir compost que utilitzarem com adob organic.

Divendres 17-09-10


-No ha plogut prou durant l'estiu i el jardi mediterrani esta en molt mal estat.

-Ens han trencat el sistema de reg i per a recuperar en tant que siga possible les plantes
del jardi mediterrani hi ha que regar amb regadores.

Hort Escolar 2010

L'alumnat del grup de 4t PDC de l'IES Clara Campoamor ha iniciat els treballs de mantenimet de l'hort escolar.
L'hort és un espai on l'alumnat treballa amd:
  • Caseta meteorològica
  • Compostatge
  • Jardí mediterrani
  • Flors
  • Viver d'arbres i repoblació
  • Hivernacle
  • Ús d'energies alternatives
  • Sistemes de reg
  • Prevenció de riscos laborals
  • Estudi dels aspectes del medi natural

Més informació en la wiki següent:

http://sites.google.com/site/huertocampoamor


PREMI CAIXA RURAL TORRENT

El Projecte Educatiu "Decidiendo mi futuro" realitzat per l'alumnat de 4t PDC ha guanyat el concurs PREMI PROJECTE EDUCATIU CURS 2009-2010, convocat per CAIXA RURAL TORRENT.

Agraïm a Caixa Rural Torrent la seua implicació en l'ensenyament i la motivació de l'alumnat i del professorat.

Despedida

Durante todo el curso, hemos estado encargados del mantenimiento del huerto, ahora que el curso se termina tendremos que dejar el huerto de lado y durante el verano creceran las malas hierbas y los alumnos de pdc del año que viene se encargaran como hemos hecho nosotros hasta ahora de mantener, cuidar, regar, plantar, podar y limpiar el huerto.


Fecha: 14-06-2010
Firmado: Todos los alumnos de 4º de PDC

Recollida de flors i plantament de esquerds

Divendres 21-05-10. L'alumnat de 4t d'ESO recull les dades de la caseta meteorològica, neteja l'hort, remou la terra i rega l'hort amb aigua de pluja dels dipòsits. L'alumnat prepara dos rams de flors de l'hort per a col·locar en consergeria i administració. També es planten els esquerds de margarides.

Rega l'hort amb aigua de pluja dels dipòsits.

Dimecres 19-05-10. L'aumnat de 4t d'ESO recull les dades de la caseta meteorològica, neteja l'hort, remou la terra i rega l'hort amb aigua de pluja dels dipòsits. L'alumnat prepara dos rams de flors de l'hort per a col·locar en consergeria i en administració.

Preparar esqueixos de margarides

Divendres 14-05-10. L'alumnat de 4t d'ESO neteja i remou la terra de l'hort i recull les dades de la caseta meteorològica, prepara dos rams de flors de l'hort per a col·locar en consergeria i en administració i prepara esqueixos de margarides per a esquerrar-los el proper divendres.

Els alumnes de 1r d'ESO netegen la casa del conserge i reguen el jardí mediterrani, les carabasses i els pebrots. Esporguen les calèndules i recullen les seues llavors.

El cap de setmana plourà

Divendres 7-05-10 Els alumnes de 4t d'ESO netegen i remouen la terra de l'hort preparant-la per a la pluja que s'espera per al cap de setmana. Recullen les dades de la caseta meteorològica.L'alumnat de 4t d'ESO prepara dos rams de flors de l'hort per a col·locar en consergeria i en administració.

Els alumnes de 1r d'ESO netegen la casa del conserge i planten a l'hort les carabasses i pebrots que encara estaven al planter. Esporguen les calèndules i recullen les seues llavors.

Remouen la terra després de la pluja

Dimecres 5-05-10. Els alumnes de 4t d'ESO recullen les dades de la caseta meteorològica, netegen i remouen la terra de l'hort ja que després de la pluja està molt tova. Els alumnes reguen i alimenten el compostador amb les restes orgàniques de les faves de l'hort que es transformarà de forma natural fins a obtenir compost que utilitzarem com adob orgànic.

Día de neteja

Divendres 30-04-10. Els alumnes de 4t d'ESO netegen i remouen la terra de l'hort. Recullen les dades de la caseta meteorològica.

Els alumnes de 1r d'ESO netegen l'hort de males herbes.

Els alumnes comencen una presentació de PowerPoint

Dimecres 28-04-10. Els alumnes de 4t d'ESO recullen les dades de la caseta meteorològica, reguen i netegen l'hort i planten a l'hort els pebrots i les carabasses. Els alumnes cullen les faves i trasplanten a macetes dues murtes.

Els alumnes de 4t d'ESO comencen una presentació de PowerPoint al voltant de les experiències viscudes en el treball de diari de l'hort.

El compostador amb 1 kg

Divendres 23-04-10. Els alumnes de 4t d'ESO netegen l'hort, alimenten i reguen el compostador amb 1 kg de restes orgàniques de l'hort que es transformarà de forma natural fins a obtenir compost que utilitzarem com adob orgànic. Recullen les dades de la caseta meteorològica i esporguen les calèndules. Les faves ja estan per a collir i hem collit per a fer una truita.

Els alumnes de 1r d'ESO netegen la casa del conserge i planten carabasses i pebrots en l'hort.

Els alumnes de 4t esporguen les calèndules y recullen les seues llavors

Dimecres 21-04-10. Els alunmnes de 4t ESO recullen les dades de la caseta meteorològica, netegen l'hort, esporguen les calèndules i recullen les seues llavors.

Els alumnes de 4t ESO han escrit un article per a la revista de l'IES al voltant de les experiències viscudes en el treball diari de l'hort.

Neteja de l'hort

Divendres 16-04-10. Els alumnes de 4t d'ESO netegen l'hort, alimenten el compostador amb 10kg de resters orgániques de l'hort que es trasformará de forma natural fins a obtenir compost que utilizarem com adob orgànic recullen les dades de la caseta meteorológica i planten a l'hort una nova olivera.

El alumnes de 1r d'ESO netegen la casa del conserge, preparen un nou planter de gira-sol, meló i albergínia, també reguen el jardí mediterrani.

Setmana de Pasqua

Dimecres 14-04-10. El mes de març i la setmana de Pasqua el alumnes no han treballat a l' hort. L' hort està ple d'herbes i cal netejar-lo. El planter de primavera amb dacsa, gira-sol i meló no ha aguantat la Pasqua sense reg.

Els alumnes de 4t ESO recullen les dades de la caseta meteorológica i preparen un planter de margarides de colors.

Sembrar garrofers

dimecres 31-03-10. Sembrar 10 garrofers, regar el viver i el planter perqué aguanten sense aigua fins després de Pasqua..

plantant carabasses

Dilluns 22-03-10. Les carabasses estan brotant, la figuera comencen a brotar també i els lliris estan en flor.

Treballem en la falla

Setmana del 8 al 12 març. Els alumnes de 4t PDC han d'acabar la falla de l'IES i no treballaran a l' hort fins després de Falles.

Preparem el planter de primavera

Divendres 5-03-10. Els alumnes de 1r d'ESO recullen les dades de la caseta meteorològica, alimenten el compostador amb 4 kg de restes orgàniques de cuina que es transformarà de forma natural fins a obtenir compost que utilitzarem com adob orgànic i preparen el planter de primavera amb dacsa, girasol i meló.

Els llidoners ja estan brotant. Les tulipes, el narcissos i les calèndules estan en flor.

Netejem el terreny de males herbes

Divendres 26-02-10. Els alumnes de 4t DE PDC omplin garrafes d'aigua de pluja per emmagatzemar la màxima quantitat d'aigua possible, alimenten el compostador amb 3 kg de restes orgàniques de cuina que es transformarà de forma natural fins a obtenir compost que utilitzarem com adob orgànic, recullen les dades de la caseta meteorològica i netegen el terreny de males herbes.

Ací tenim unes flors que ens alegren la vista.


Fem un planter de carabasses i recollim aigua de pluja

Dijous 18-02-10. Els alumnes de 4t PDC fan un planter de carabasses, recullen les dades de la caseta meteorològica, omplin garrafes d'aigua de pluja per emmagatzemar la màxima quantitat dàigua possible i netegen el terreny de males herbes.


Plantem bulbs i netejem el terreny

Divendres 12-02-10 els alumnes de 4t PDC planten bulbs en l'hort i recullen les dades de la caseta meteorològica.

Els alumnes de 1er d'ESO remouen la terra del jardí mediterrani per afavorir l'absorció de l'aigua de pluja. Netegen el terreny de males herbes, reguem amb aigua de pluja, i plantem bulbs.


Plantando calabazas


Ivan y yo nos fuimos a plantar calabazas al huerto y después fuimos a plantar habas. eran cuatro y regamos las plantas con agua de lluvia de las garrafas de David.
Al acabar fuimos a avisar a David.nosotros hicimos nuetra labor mientras el resto "terminaba la falla".


Escrito por: Pablo,Miguel,Ivan Y alex

Repoblando el Monte


Fuimos a plantar arboles a Guadasuar. Eran 112 árboles y nosotros eramos 18 mas David y Fran. Los arboles eran Pinos 12 pins pinyoners del nostre viver d’arbres,30 llidoners,30 pins Y 30 carrasques. Estuvimos de 9:00 a 13:30.




Escrito por:Miguel y Alex

El vent bufà fins als 100 km/h

Ahir, dia 15 de gener el vent bufà fins als 100 km/h a Alaquàs provocant el trencament de la malla antiherba i la malla d’ocultació que hem reparat hui. Els alumnes omplin garrafes d’aigua per aconseguir emmagatzemar la màxima possible en previsió de noves pluges. Els alumnes recullen las dades de la caseta meteorològica i alimenten el compostador amb 4 kg de restes orgàniques de cuina i el reguen per a afavorir el compostatge.
Els alumnes de 1er d’ESO netegen la casa del conserge i fan un nou planter d’àloe.

Nadal, pluja i fred.

Des del dia 22 de desembre fins al 11 de gener s’han replegat a l’hort 95 litres/m2, tenim els dipòsits plens amb 2000 litres d’aigua. La temperatura mínima ha caigut fins als -3 ºC vàries nits seguides. Els pebrots i albergínies plantades a l’hort el dia 9 de desembre s’han cremat pel fred, així com els fesols.

Mercat solidari


Les àloe i margarides preparades pels alumnes es van vendre al mercat solidari del dia 22 de desembre organitzat pel cicle de comerç.